Kolik chutí má halloumi a co to vlastně je? Za jeho původem stojí kyperští pastýři, dnes si vrzavý sýr grilujeme i v české kotlině
Co je halloumi? Pod názvem halloumi se skrývá polotvrdý sýr vyráběný především na Kypru z ovčího a kozího mléka. Svou specifickou chuť získává dochucením mátovými listy. Konzistencí i barvou byste jej možná mohli zaměnit za mozzarellu či sýrem jadel. Halloumi je však jedinečný svou slanější chutí a především konzistencí, díky které vrže mezi zuby a má všestranné využití.
www.apetitonline.czJarní květy: Zjistěte, které jsou bezpečně jedlé a jak je využít
Používání divokých bylin, plevelů a květů v kuchyni patří k trendu, kterým se řídí ti nejlepší šéfkuchaři i cukráři. Buďte jako a oni a vyrazte na louku pro jedlé květy, se kterými jídlo doslova rozkvete, i když je za okny pošmourno. Rychle zjistíte, že sníst se dá téměř všechno a že jarní kvítky jsou nejen krásné ale i chutné.
www.apetitonline.czMalá Itálie bez dlouhého cestování aneb Kam za Itálií v Čechách, na Moravě i ve Slezku
Italskou kuchyni miluje každý a není divu. Připravili jsme si pro vás podniky v Česku, kde ochutnáte křupavou pizzu, domácí těstoviny, poctivé gelato. Poradíme vám, kam vyrazit pro nejlepší italské suroviny jako je Parmigiano-Reggiano, prosciutto nebo lahodná italská vína.
www.apetitonline.czProč milujeme buchty na plech? Jsou rychlé, snadné a upotřebíte do nich zásoby, přebytky i zbytky
Buchty na plech jsou nehynoucí hit. A není divu. Když si vyberete správný recept, jsou rychlé, jednoduché a vděčné. Zvládne je i začátečník a často ani nemusí mít doma váhu, postačí hrnek. Vždycky se do ní budou hodit přebytky ze zahrádky, ale také tmavnoucí banány, moučnatá jablka, zbytky jogurtu, mléka i tvarohu.
www.apetitonline.czZvenku křupavý, uvnitř krémový: Přesně taková je italská ikona mezi dezerty La torta della nonna, kterou zvládne i začátečník
Italský koláč s názvem ‚La torta della nonna‘, což v překladu znamená ‚babiččin koláč‘, je jeden z nejklasičtějších italských dezertů, který se často objevuje na menu tradičních toskánských tratorií. Propojení křehkého těsta, pudinkového krému a piniových oříšků představuje souhru, které málokdo odolá. Vypadá i chutná luxusně a přesto jeho přípravu zvládnou i začátečníci.
www.apetitonline.czVepřové maso: Sedm nejoblíbenějších kusů, které koupíte u řezníka
Rozporcujte spolu s námi pašíka na jednotlivé kusy vepřového masa a vyberte si jídla, ve kterých si je vychutnáte nejvíc. Jaké se dělí vepřové maso, který kousek na co použít?
www.apetitonline.czJak připravit dokonalou masovou roládu? Pokud si netroufáte na provázek, zkuste jednodušší variantu
Chcete se při svátečním obědě blýsknout před svými nejbližšími? Pokud nedáte dopustit na šťavnatou chuť masa, vyzkoušejte masovou roládu, kterou můžete naplnit nejrůznějšími dobrotami. Máte ji hotovou během chvilky a všem u rodinného stolu ukážete, kdo je doma opravdovým kulinářským mistrem.
www.apetitonline.czJak na kombuchu od A do Z: Dříve jsem ji měla za kyselé pití pro ezomaniaky, teď na ní nedám dopustit, říká Kateřina Kočičková
Po kváskovém pečení a fermentování zeleniny se do módy vrátily i kvašené nápoje. Hitem je kombucha. Vyzkoušela jsem, jak moc složité je tuto šumivou limonádu vyrobit doma. Výsledek mě překvapil, říká redaktorka časopisu Apetit, která vás přípravou kombuchy provede od A do Z.
www.apetitonline.czTOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla
Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký seznam produktů, které mohou výrazně zlepšit stav pokožky obličeje a těla. V našem článku se dozvíte o několika nejrozšířenějších.
www.apetitonline.czPřipravte si dokonalou nádivku, kterou naplníte maso nebo si ji můžete dát samostatně jako chuťovku
Chuťově vyváženou směsí, které vévodí porce čerstvých bylinek, nadíváme nejčastěji drůbeží maso nebo masové rolády. Nádivku si můžete snadno připravit i samostatně a výborná je za tepla i za studena.
www.apetitonline.czKrůtí roláda se sladkokyselou náplní podle Pavla Berkyho: S provázkem se netrapte, existuje jednodušší řešení
Správně připravená roláda je šťavnatá, dokonale dochucená a na talíři božsky vypadá. Aby splňovala tato kritéria, budete potřebovat pár rad, jak na to. Pomůže vám také video od Pavla Berkyho, který roládu připravil podle našeho receptu.
www.apetitonline.czŠpenátové listy: Surovina, kterou užijete do salátů i v teplé kuchyni. Hodí se do polévek, dušených pokrmů i palačinek
Listy špenátu pořídíte v obchodech celoročně čerstvý i mražený. Sezóna čerstvých špenátových listů u nás vrcholí na přelomu jara a léta. Hledáte nové způsoby, jak připravit listový špenát nebo jak ho přidat do jídla? Zkuste ho v salátu nebo smoothie, tepelně upravený v těstovinách, bramborách, polévkách nebo slaných palačinkách a koláčích.
www.apetitonline.czHelena Fléglová: Nejde dělat dvacet let pořád to stejné, je nutné investovat do seberozvoje
Kulatiny si žádají velkou oslavu: proto pro nás cukrářka Helena Fléglová upekla hned několik úchvatných dortů. Vysoký a slavnostní, rozkošné jahodové dortíčky a originální dezert s chutí zelených jablek. Všechny je najdete v novém čísle časopisu Apetit a v něm i zbytek velkého rozhovoru s touto úžasnou cukrářkou.
www.apetitonline.czNakládaná červená cibule jako „třešinka“ na burgeru. Její nepřekonatelná chuť nakopne každý sendvič, wrap či tortillu
Na co se hodí nakládaná cibule? Věřte, že je to eso, které vašim burgerům, tacos a dalším pokrmům dodá extra chuť. I tak obyčejná surovina jako cibule se může snadným a rychlým marinováním změnit v návykovou lahůdku. Utlumí se tím její štiplavost, na druhou stranu se získá novou chuť a zářivou barvu. Jak se cibule nakládá? Velmi jednoduše!
www.apetitonline.czŠikovná kuchařka Emily Blunt: Její rada na dokonale křupavé brambory zbořila internet, do boloňské dává mléko
Emily Blunt v pořadu své kamarádky, kuchařky Iny Garten, už dvakrát dokázala, že není jen skvělá herečka, ale také velmi talentovaná kuchařka. Vedle boloňské omáčky s krůtím masem ukázala recept na dokonalé pečené brambory, který se stal záhy virálním.
www.apetitonline.czKvětnové vydání právě v prodeji: Oslavte s námi 20 let časopisu Apetit
Speciální narozeninové vydání Apetitu je tu! Časopis Apetit slaví 20. výročí a dostal výjimečný dárek, kterým potěší i své čtenáře – na skládanou obálku jsme vyfotili hned tři úžasné narozeninové dezerty, které upekla cukrářka Helena Fléglová. Společně si užijeme nejen narozeninovou oslavu Apetitu, ale také cesty za jídlem a rozkvetlý máj plný svěžích jarních receptů.
www.apetitonline.czJestli je nějaká surovina, kterou nemůžu sehnat v dobré kvalitě, je to drůbež. Česká drůbež je hanebná, říká Pohlreich
Na Makro Czech Gastro Fest, který se konal 12. a 13. dubna 2024 v pražském O2 universu, dorazily celebrity ze světa gastronomie. Zeptali jsme se jich, jestli je nějaká surovina, kterou často nemohou sehnat v kvalitě v jaké by si představovali.
www.apetitonline.czCo uvařit z těstovin? Smíchejte je s omáčkou, přidejte do polévky, připravte na sladko nebo je zapečte
Těstoviny jsou rychlým a snadným jídlem, které uvaříte za pár minut a připravíte z nich plno dalších chutných a skvělých pokrmů. Pro svou neutrální chuť je skvěle hodí k omáčkám, zelenině, masu i do polévek. Existuje celá řada možností toho, co připravit z těstovin. Nenechte si ujít naše jednoduché recepty s těstovinami!
www.apetitonline.czKrálík na smetaně a rozmarýnu s bylinkovými knedlíky
Jemnému králičímu masu společnost smetanové omáčky a aromatických bylinek vyslověně svědčí. K masu jsme přidali bobkový list a rozmarýn, do knedlíků zase najemno nasekanou petrželku. Abychom podtrhli jarní ladění receptu na králíka na smetaně, přidali jsme ještě zelený chřest.
www.apetitonline.czAž se vydáte do Itálie: Který podnik co nabízí, kde se najíte rychle a levně a čím se řídit?
Italské jídlo bývá jedním z důvodů, proč celoročně láká davy návštěvníků. Kvalitní potraviny nakoupíte v každém obchodě i supermarketu, kde se zorientujete podle etiket. Jak si ale poradit při výběru podniku, kde se najíst? Trattoria, Osteria, Ristorante, Pizzeria… Kdo se v tom má vyznat? Pojďte se na to podívat z blízka spolu s námi.
www.apetitonline.cz