Naše NovinyVaření

  • Zprávy
    Zprávy
    Politika
    Svět
    Ekonomika
    Finance
  • Sport
    Sport
    Fotbal
    Hokej
    Automoto
    Tenis
    Golf
    Vodní
    Lyžování
  • Zábava
    Zábava
    Společnost
    Hry
    Film
    Hudba
  • Lifestyle
    Lifestyle
    Ženy
    Cestování
    Jídlo a pití
    Vaření
    Bydlení
    Sex
    Móda
    Zdraví
    Fitness
  • Technika
    Technika
    Auta
    Mobily
    Počítače
    Apple
    Internet
  • Různé
    Různé
    Muži
    Student
    Fotografie
    Architektura
    Pro děti
    Zahrada
  • O projektu
  • Kypřicí prášek, jedlá soda nebo amonium? Velký přehled kypřidel + tipy, kdy je použít

    Kypřicí prášek, jedlá soda nebo amonium? Velký přehled kypřidel + tipy, kdy je použít

    Dokonale nadýchaný koláč, lahodné sušenky nebo vláčné muffiny – za tím vším stojí nejen šikovné ruce pekaře či domácí hospodyňky, ale i správná volba kypřicího prostředku. Prášek do pečiva, jedlá soda nebo amonium mají odlišné vlastnosti, a proto fungují v těstě jinak. Kdy po kterém sáhnout a proč není jedno, čím co nahradíte?

    www.apetitonline.cz
  • Sladká tečka z grilu: Ananas a broskev strčí do kapsy i dobře propečený steak

    Sladká tečka z grilu: Ananas a broskev strčí do kapsy i dobře propečený steak

    Když se řekne grilování, většina z nás si představí maso, špízy nebo kukuřici. Ale co takhle zakončit večer sladkým dezertem rovnou z roštu? Ananas, broskve, meloun nebo třeba banány – šťavnaté ovoce se na grilu změní v nečekaně sofistikovaný zážitek. Stačí pár minut a můžete servírovat dezert, který nepotřebuje nic víc než kopeček zmrzliny nebo kapku medu.

    www.apetitonline.cz
  • BBQ omáčka: Jak ji připravit doma, co do ní patří a proč do ní dát kávu

    BBQ omáčka: Jak ji připravit doma, co do ní patří a proč do ní dát kávu

    Domácí BBQ omáčka je hotová během několika minut. Potřebujeme na ni běžné suroviny a výsledek? Pikantní pecka, která pozvedne maso, zeleninu i burgery do grilovacího nebe. A pokud do ní přidáme trochu kávy, chuť se posune ještě o level výš.

    www.vareni.cz
  • Zmrzlina jako z cukrárny? Možná přišel čas pomýšlet na zmrzlinovač

    Zmrzlina jako z cukrárny? Možná přišel čas pomýšlet na zmrzlinovač

    Domácí zmrzlina chutná přesně tak, jak si ji uděláme – ať už chceme smetanovou vanilkovou, ovocný sorbet nebo veganskou variantu z kokosového mléka. Jaký zmrzlinovač si pořídit? Zvažte, jak velkou máte kuchyň, kolik péče chcete zmrzlině věnovat a jak dlouho na její přípravu čekat. A přidáme i tip, jak si doma vykouzlit točenou zmrzlinu jako ze stánku.

    www.vareni.cz
  • Nutella s arašídy? My máme Nugetu! Souboj pomazánek, ve kterém Česko vede už 50 let

    Nutella s arašídy? My máme Nugetu! Souboj pomazánek, ve kterém Česko vede už 50 let

    Nutella ohlásila příchuť, která má být revoluční. Po šedesáti letech přichází s verzí s arašídy! A zatímco svět nadšeně tleská, Češi jen pokrčí rameny. Tohle přece známe už roky! Jen se u nás jmenuje Nugeta a vyrábí se od roku 1972. Tak kdo s čím přišel první?

    www.apetitonline.cz
  • Naložte maso! K dokonalosti pomůže masu na grilu správná marináda

    Naložte maso! K dokonalosti pomůže masu na grilu správná marináda

    Šťavnatý steak, křupavé kuřecí křidýlko nebo voňavá krkovička s kůrkou? Grilování není věda, ale pár zásad dělá rozdíl mezi suchou podrážkou a masem, po kterém se jen zapráší. Poradíme vám, jak začít, čím nakládat a co si ohlídat, aby to na roštu opravdu stálo za to.

    www.vareni.cz
  • Domácí ledové osvěžení: Jahodové nanuky, sorbety, granita i smetanová zmrzlina

    Domácí ledové osvěžení: Jahodové nanuky, sorbety, granita i smetanová zmrzlina

    Jahodová sezóna nebude trvat dlouho, tak si ji pojďme pořádně užít. Naučíme vás nejen domácí jahodovou zmrzlinu, ale i lehčí sorbet, jahodové nanuky a úžasně jednoduchou jahodovou dřeň.

    www.vareni.cz
  • Hollywood dorazil až ke dveřím: Owen Wilson jako nová tvář Woltu

    Hollywood dorazil až ke dveřím: Owen Wilson jako nová tvář Woltu

    Co spojuje hvězdu romantických komedií, prázdnou lednici a chuť na něco dobrého? Odpověď je jednoduchá, Owen Wilson a Wolt. Herec s nezaměnitelným šarmem propůjčil svou tvář doručovací službě, kterou milují všichni, kteří si potrpí na dobré jídlo, rychlost a pohodlí.   

    www.apetitonline.cz
  • Kvíz: Jak dobře znáte hovězí maso? Otestujte své znalosti o české klasice i moderních trendech

    Kvíz: Jak dobře znáte hovězí maso? Otestujte své znalosti o české klasice i moderních trendech

    Hovězí maso patří mezi základní stavební kameny české kuchyně – od poctivého vývaru přes guláš až po svíčkovou na smetaně. Umíte ale rozeznat různé části hovězího masa a víte, jak je správně připravit? Zjistěte v našem kvízu, jak jste na tom se znalostmi o této nutričně hodnotné surovině.

    www.apetitonline.cz
  • Průvodce zelenými saláty list za listem. Který se hodí do burgeru, který do salátu a který i do teplé kuchyně?

    Průvodce zelenými saláty list za listem. Který se hodí do burgeru, který do salátu a který i do teplé kuchyně?

    Hlávkový, římský, ledový, dubáček... Nabídka listových salátů je tak pestrá, že mnohdy není snadné vybrat si ten pravý. Rozhoduje vzhled, chuť, ale také konzistence. Jaké jsou nejčastější druhy salátů, čím se od sebe liší, a k čemu se jednotlivé typy salátů nejlépe hodí.

    www.apetitonline.cz
  • Nejstarší parmazán světa? Je mu 27 let, váží 36 kilo – a chutná líp, než byste čekali

    Nejstarší parmazán světa? Je mu 27 let, váží 36 kilo – a chutná líp, než byste čekali

    Co dělá bochník sýra 27 let ve sklepě? Zraje! Italský parmazán z roku 1998 se letos zapsal do Guinnessovy knihy rekordů jako nejstarší jedlý Parmigiano Reggiano na světě. A taky nejdražší – oceňuje se za víc než 20 000 eur. Jen pro představu: je to víc, než dáte za některá auta. A rozhodně víc, než za celý regál sýra v supermarketu!

    www.apetitonline.cz
  • Domácí mascarpone přímo z vaší kuchyně? Žádný problém! Potřebujete jen dvě suroviny a trochu času

    Domácí mascarpone přímo z vaší kuchyně? Žádný problém! Potřebujete jen dvě suroviny a trochu času

    Tiramisu si jde jen těžko představit bez mascarpone, to ale patří i do řady dalších dezertů a slaných receptů. Jemný krémový sýr původem z italské Lombardie je běžně dostupný v obchodech, ale jeho domácí příprava je překvapivě jednoduchá a vyžaduje pouze dvě suroviny: smetanu ke šlehání a citronovou šťávu. Výsledkem je čerstvý a lahodný sýr, který může předčit i ten kupovaný.

    www.apetitonline.cz
  • Když kvete bez, smaží se kosmatice. Voňavé, rychlé a skoro zadarmo!

    Když kvete bez, smaží se kosmatice. Voňavé, rychlé a skoro zadarmo!

    Květy černého bezu právě rozvoněly zahrady – a to znamená jediné: je čas na kosmatice. Stačí je obalit v těstíčku, osmažit dozlatova a během pár minut máte hotovo. Jednodušší to už snad ani být nemůže. Sezóna bezu je krátká, takže pokud kvete i u vás za plotem, nečekejte a využijte jej naplno.

    www.apetitonline.cz
  • Když káva potká estetiku: kavárna Epifany okouzlí nejen dokonalou kávou, kváskovým chlebem i božskými indiánky

    Když káva potká estetiku: kavárna Epifany okouzlí nejen dokonalou kávou, kváskovým chlebem i božskými indiánky

    Epifany je jako zjevení. Na první pohled vás upoutají čisté linie, interiér laděný do přírodních tónů i nádherná vůně čerstvě upečeného pečiva a dobré kávy. V klidné pardubické čtvrti Trnová vznikl prostor, který se nebojí dělat věci jinak – bez kompromisů, s láskou k řemeslu a citem pro každý detail. Za vším stojí Jana Novotná, která dala svému snu jasnou chuť i tvář.

    www.apetitonline.cz
  • Prostřeno! Speciál Mind Set: Týden plný výzev a překvapení s mistry seberozvoje!

    Prostřeno! Speciál Mind Set: Týden plný výzev a překvapení s mistry seberozvoje!

    Tento týden v kulinární show Prostřeno! se u sporáků sešli ti, kteří se běžně věnují lidské duši a pomáhají druhým s nastavením mysli. Očekávalo se, že jejich týden bude klidný až nudný, ale opak se stal pravdou. I odborníci na lidskou duši se mohou nechat vyprovokovat!

    www.vareni.cz
  • Jak uvařit rychlý jahodový džem? V zásadě potřebujete jen tři suroviny

    Jak uvařit rychlý jahodový džem? V zásadě potřebujete jen tři suroviny

    Znáte chutnější džem, než je ten z jahod? Domácí jahodový džem - to je chuť léta zavřená ve sklenici. Přitom připravit ho není vůbec těžké ani zdlouhavé. Ukážeme si, jak připravit jednoduchý jahodový džem s minimem surovin, jak funguje želírování, co je pektin a jak si poradit i bez kupovaných směsí.

    www.vareni.cz
  • Sando sendvič po česku: Jak si připravit japonskou delikatesu se šunkou nebo jahodami?

    Sando sendvič po česku: Jak si připravit japonskou delikatesu se šunkou nebo jahodami?

    Sando sendviče nejsou jen stylová svačina, ale i výstavní kousek na každém stole. Jsou neodolatelné a velmi efektní, takže se skvěle hodí jako pohoštění na rauty, zahradní slavnosti, brunch nebo třeba piknik.

    www.vareni.cz
  • 3 nejlepší nepečené dezerty z čerstvého ovoce, které v letních dnech osvěží i zasytí

    3 nejlepší nepečené dezerty z čerstvého ovoce, které v letních dnech osvěží i zasytí

    Užijte si sezonní ovoce jako jahody nebo třešně ve formě osvěžujících dortů. Ať už vás zláká jahodové tiramisu, tvarohové bábovičky, nebo nepečený cheesecake, tyhle recepty vám budou inspirací pro mnoho dalších kreativních obměn.

    www.apetitonline.cz
  • Pečené kuře po asijsku

    Pečené kuře po asijsku

    Kuře po asijsku – je až k nevíře, kolik chutí v sobě kari pasta nese. Kupte si tu nejlepší nebo si udělejte vlastní. K pečenému kuřeti si připravte ochucenou rýži, která pokrm dokonale doplní. Senzační rodinný oběd s asijskou chutí.

    www.apetitonline.cz
  • Dušená mrkev jako parádní příloha i plnohodnotné jídlo: Na másle, s medem, po asijsku i s vepřovým

    Dušená mrkev jako parádní příloha i plnohodnotné jídlo: Na másle, s medem, po asijsku i s vepřovým

    Dušená mrkev? To je pohádkové jídlo, když víme, jak ji připravit. Nevěříte? Známe sedm chutných způsobů, jak ji připravit – na másle, s medem, po asijsku, s hráškem nebo jako hlavní jídlo s vepřovým. Dozvíme se taky, jestli je lepší škrábat nebo ne, proč se vyplatí mrkev s natí a jak ji správně krájet.

    www.vareni.cz