Naše NovinyVaření

  • Zprávy
    Zprávy
    Politika
    Svět
    Ekonomika
    Finance
  • Sport
    Sport
    Fotbal
    Hokej
    Automoto
    Tenis
    Golf
    Vodní
    Lyžování
  • Zábava
    Zábava
    Společnost
    Hry
    Film
    Hudba
  • Lifestyle
    Lifestyle
    Ženy
    Cestování
    Jídlo a pití
    Vaření
    Bydlení
    Sex
    Móda
    Zdraví
    Fitness
  • Technika
    Technika
    Auta
    Mobily
    Počítače
    Apple
    Internet
  • Různé
    Různé
    Muži
    Student
    Fotografie
    Architektura
    Pro děti
    Zahrada
  • O projektu
  • Kyperský sýr halloumi je perfektní do letních salátů i na gril

    Kyperský sýr halloumi je perfektní do letních salátů i na gril

    Už jste slyšeli o halloumi? Tenhle slaný, a i jinak velmi specifický sýr, pochází z ostrova Kypr a řadí se mezi pochoutky středomořské kuchyně. Patří mezi nejstarší sýry na světě a v posledních letech se objevuje i u nás, především během oblíbených letních grilovaček. Halloumi se skvěle hodí na pánev, do trouby i na gril, protože se ani vlivem vysoké teploty neroztéká a drží tvar.

    www.vareni.cz
  • Kvíz: Rozlišíte mango od papáji a mišpuli od salaku? Poznejte ovoce jen z fotky a stručného popisku

    Kvíz: Rozlišíte mango od papáji a mišpuli od salaku? Poznejte ovoce jen z fotky a stručného popisku

    Na stole ho možná poznáte podle vůně nebo chuti, ale co když vám někdo ukáže jen detail nebo nějakou netypickou exotiku? Náš kvíz prověří vaše oko i znalosti. Od klasických druhů ovoce až po exotické plody, které jste možná viděli jen na Instagramu. Tipnete si správně?

    www.apetitonline.cz
  • Jak na fantastickou domácí citronádu, která se stane rodinným pokladem?

    Jak na fantastickou domácí citronádu, která se stane rodinným pokladem?

    Když vám život nadělí citrony, udělejte z nich citronádu. A ne jen tak nějakou, tu nejlepší! Ve dnech, kdy se i jen bojíte podívat na teploměr, protože vám rtuť stoupá doslova před očima, a aktivity omezujete na nutné minimum, pokud se neodehrávají u bazénu, je citronáda ten nejlepší nápad. A že jde o vodu s citronem, tak proč se tomu věnujeme déle, než je nutné? Asi vám nemusíme říkat, že fantastických obměn a variací existují desítky a vodou s citronem to jen začíná!

    www.apetitonline.cz
  • Žitný zákvas: Poctivý základ pro žurek i kyselo zvládnete snadno a s minimem surovin

    Žitný zákvas: Poctivý základ pro žurek i kyselo zvládnete snadno a s minimem surovin

    Žitný zákvas je tradiční ingredience, která vdechne chuť i charakter nejedné polévce. Zatímco v Polsku bez něj nepřipraví żurek, u nás si s ním výtečně rozumí třeba kulajda, kyselo nebo také zelňačka. Zákvas přitom zvládnete připravit doma z pár základních surovin – a když víte, jak na to, bude vás bavit i jeho jednoduchá fermentační magie. Poradíme vám, jak ho připravit, co dodržet, čemu se vyhnout a jak ho využít v kuchyni.

    www.apetitonline.cz
  • Ovocné dorty: Od jednoduchých dortů ke kávě až po vyšperkované krasavce na narozeninovou oslavu

    Ovocné dorty: Od jednoduchých dortů ke kávě až po vyšperkované krasavce na narozeninovou oslavu

    Rychlý moučník, nebo něco slavnostního? Ovocné dorty zvládnou obojí. Někdy stačí pár jahod, trocha krému a jednoduchý korpus. Jindy je to větší práce, ale výsledek stojí za to. Bez ohledu na obtížnost mají tyhle dorty jedno společné: skvěle vypadají, ještě líp chutnají a hodí se skoro ke každé příležitosti.

    www.apetitonline.cz
  • Kousek Řecka na břehu Vltavy: Vladimiros ze Soluně přivezl do Česka recepty své babičky

    Kousek Řecka na břehu Vltavy: Vladimiros ze Soluně přivezl do Česka recepty své babičky

    Jedno odpoledne. Jedna zatáčka u Davle. A najednou se vám zdá, že místo podél Vltavy míříte k Egejskému moři. Stačí zabočit z hlavní silnice a ocitáte se v jiném světě – v řecké taverně s duší. Vůně pečeného masa a modrobílý interiér probouzí vzpomínky na dovolenou. Vítejte v Taverně Thessaloniki, kde vám Řecko naservírují bez zbytečného patosu – ale s opravdovostí, která se pozná po prvním soustu.

    www.apetitonline.cz
  • Víkend s Apetitem: Retro saláty, na které jsme (ne)zapomněli. Proč si i dnes dát rajčatový s cibulí a okurku s jogurtem?

    Víkend s Apetitem: Retro saláty, na které jsme (ne)zapomněli. Proč si i dnes dát rajčatový s cibulí a okurku s jogurtem?

    V záplavě Caesarů, fancy bowlí, avokád a exotických dresinků občas zapomeneme, že salát může být i úplně obyčejný. Někdy stačí rajče, cibule a špetka soli. Nebo nastrouhaná mrkev s jablkem. Saláty, které neohromí složením, ale chutnají jako vzpomínky na dětství nebo letní oběd u babičky. Možná už se doma moc často nedělají, ale rozhodně by neměly ze stolů zmizet úplně.

    www.apetitonline.cz
  • Malinový drobenkový koláč

    Malinový drobenkový koláč

    1 Troubu předehřejte na 200 °C/180 °C (horkovzdušná). Vymažte máslem plech na pečení. 2 Do mixéru dejte mouku, cukr, máslo a špetku soli a krátce promixujte, dokud těsto nebude připomínat strouhanku. Přidejte opatrně vajíčka a jen je se směsí promíchejte. Těsto přendejte na plech a vyválejte. 3 V míse smíchejte mouku, vločky, cukr, skořici a citronovou kůru. Pak do směsi prsty zapracovávejte máslo, dokud nevytvoříte drobenku. 4 Těsto posypte hrubou moukou a pokryjte rovnoměrně malinami. Ty zasypte drobenkou tak, aby skryla veškeré ovoce. 5 Pečte v předehřáté troubě 20 minut, pak ztlumte troubu o 20 °C a dopékejte dalších 30 minut, dokud povrch nezezlátne. Nechte koláč půl hodiny chladnout, pak jej nakrájejte na čtverce, sundejte z plechu a nechte úplně zchladnout. Ve vzduchotěsném obalu vám vydrží dva dny.  

    www.apetitonline.cz
  • Don Papa Premiere je oficiálním koktejlem karlovarského festivalu. Podle našeho videa si ho můžete udělat i doma

    Don Papa Premiere je oficiálním koktejlem karlovarského festivalu. Podle našeho videa si ho můžete udělat i doma

    Karlovarský festival je kulturní událostí začátku léta a je už tradicí, že každý ročník má svůj signature koktejl. Letos se jím stal Don Papa Premiere, který voní díky filipínskému rumu a ananasové šťávě po exotických dálkách. Jak si ho umíchat klidně na domácí party vás naučí ambasador značky Marek Štochl.

    www.apetitonline.cz
  • Kam vyrazit o víkendu? Na meruňkový či levandulový festival i do zámecké kuchyně

    Kam vyrazit o víkendu? Na meruňkový či levandulový festival i do zámecké kuchyně

    www.apetitonline.cz
  • Salmon Rice Bowl: Hit TikToku i dokonalá symfonie chutí v jediné porci. Nevěříte? Máme pro vás recept, který vás přesvědčí

    Salmon Rice Bowl: Hit TikToku i dokonalá symfonie chutí v jediné porci. Nevěříte? Máme pro vás recept, který vás přesvědčí

    V posledních letech se Salmon Rice Bowl stal opravdovým fenoménem. Slogan „snadné, zdravé a chutné“ jej vystihuje dokonale. Jde o misku rýže s křehkým lososem, zeleninou a nesmí chybět ani omáčka. Populární je tento pokrm především díky videím influencerky Emily Mariko, která z obyčejného zbytku lososa a rýže vytvořila virální trend.

    www.apetitonline.cz
  • Angreštový Eton mess s bezinkovým krémem

    Angreštový Eton mess s bezinkovým krémem

    Lehce obměněný Eton mess – jahody jsme vyměnili za červený angrešt a další chuť dodala bezinková šťáva. Lehký bezlepkový dezert z ovoce, šlehačky a sněhových pusinek. Jako stvořený pro letní dny, kdy i od dezertu očekáváme patřičné osvěžení.

    www.apetitonline.cz
  • Česko očima turistů: Bublanina, koláče a ovocné knedlíky ke svačině jsou podle nich absolutním hitem

    Česko očima turistů: Bublanina, koláče a ovocné knedlíky ke svačině jsou podle nich absolutním hitem

    Otázku „co ochutnat v České republice“ si klade nejeden turista. Když se ale zeptáte TasteAtlasu, světového průvodce jídlem, dostanete překvapivě sladkou odpověď. Mezi pivo a guláš se vyšvihla trojice dobrot jako z babiččiny kuchyně: bublanina, ovocné knedlíky a koláče. Lepší vizitku si česká kuchyně snad ani nemohla přát.

    www.apetitonline.cz
  • Dokonalost angreštu v anglickém krému do skleničky aneb Jak na gooseberry fool

    Dokonalost angreštu v anglickém krému do skleničky aneb Jak na gooseberry fool

    Nevíte, co s angreštem? A znáte gooseberry fool? Tenhle anglický letní dezert z angreštu, smetany a cukru je neskutečně jednoduchý, lehký a přitom tak lahodný... Jde o krém s jemně nakyslou chutí, který je v horkém odpoledni zkrátka nepřekonatelný.

    www.vareni.cz
  • Nejlepší jídla do veder: 7 rychlých a lehkých receptů, které vás osvěží a nezatíží

    Nejlepší jídla do veder: 7 rychlých a lehkých receptů, které vás osvěží a nezatíží

    Když teploty šplhají ke třicítce, hledáme lehké, svěží a rychlé recepty. Potřebujeme zasytit, ale příliš nezatížit trávení. Poradíme vám, jaké suroviny vybírat, co z hlediska výživy, počasí i vaření dává smysl — a přidáme sedm receptů, které se hodí do letní kuchyně.

    www.vareni.cz
  • Proč je potřeba nechat vypotit cuketu a jak dlouho to trvá? Jednoduchý trik zbaví cukety vody i hořkosti

    Proč je potřeba nechat vypotit cuketu a jak dlouho to trvá? Jednoduchý trik zbaví cukety vody i hořkosti

    Starý vtip na téma, jak se v létě zdraví zahrádkáři otázkou „Čau, nechceš cuketu?“, na pár týdnů opět přestává být vtipem, ale realitou všedních dní. Co nevidět polezou cukety skrz ploty až k sousedům, takže rozhodně není od věci připomenout si jedno ze základních pravidel: Cuketa se musí nechat vypotit. Proč?

    www.apetitonline.cz
  • Češi a Slováci u jednoho stolu: Co nás spojuje, co dělí – a recepty plné vzpomínek

    Češi a Slováci u jednoho stolu: Co nás spojuje, co dělí – a recepty plné vzpomínek

    Slovensko. Blízké a důvěrně známé (nebo si to aspoň myslíme). Jezdíme tam na hory, na prázdniny i za rodinou – a jen málokdo ho bere jako cizinu. Jenže stačí otevřít jídelníček a začnete pochybovat, jestli jsme si opravdu tak podobní. Zeptali jsme se místních, jak se u nich doopravdy jí. A máme pro vás i dva rodinné recepty, které vás možná překvapí víc než počet hostů na slovenské svatbě.

    www.apetitonline.cz
  • Nejlepší recepty z meruněk: Domácí knedlíky, bublanina i džem jako od babičky

    Nejlepší recepty z meruněk: Domácí knedlíky, bublanina i džem jako od babičky

    Meruňky už pomalu začínají dozrávat na našich zahrádkách. Jejich krátkou sezónu je třeba si dostatečně užít a nejlépe je také zamrazit, připravit z nich marmeládu či kompot. Ale kromě toho máme pro vás i prověřené recepty na výborné knedlíky z bramborového těsta a smetanové koláče, které vám budou mizet pod rukama.

    www.vareni.cz
  • Okurkové blaho po bulharsku: Tarator je ta nejlepší studená polévka do veder

    Okurkové blaho po bulharsku: Tarator je ta nejlepší studená polévka do veder

    Chlazená bulharská polévka tarator umí ve vedru zachránit. Připravuje se za studena z bílého jogurtu, okurky, česneku, kopru a vlašských ořechů. Zní to jednoduše? Taky že je! A přitom tohle geniální jídlo potěší, osvěží a zasytí. Ukážeme vám, jak si tarator připravit doma i jak jeho chuť trochu obměnit.

    www.vareni.cz
  • Kde v Praze mají nejlepší kynutý koláč? Otestovali jsme 4 podniky a máme vítěze!

    Kde v Praze mají nejlepší kynutý koláč? Otestovali jsme 4 podniky a máme vítěze!

    Klasické kynuté koláče jsou národním pokladem. Hebké kynuté těsto, bohatá náplň a hrst drobenky, rozinek či mandliček z nich dělají neodolatelný kus české národní historie, který milují i cizinci. Pokud se vám je ale nechce zrovna péct, je dobré mít tip na místo, kam si na ně kdykoliv dojít a pochutnat si na mistrovském kousku – a MasterChef Robin Nguyen to otestoval pro vás za vás.

    www.apetitonline.cz